Product added to cart! View cart

Mysli vs. Granola – KENDER DU FORSKELLEN?

Vi ved alle, at morgenmad er et vigtigt måltid for at holde en sund livsstil, men bare det at spise en morgenmad er ikke nok; du skal også være opmærksom på, hvad du spiser.

At spise mysli eller granola er en fantastisk måde at starte dagen på! 

bland selv din mysli
Mysli
Mysliens “opfindelse” krediteres den schweiziske læge og ernæringspioner, Maximilian Bircher-Benner. Hans opskrift bestod af havregryn, rå æbler, kondenseret mælk, nødder og citronsaft og ved at servere dette til patienterne så han overvældende forbedringer i deres helbred. Mysliens popularitet spredte sig i 1960’erne, da der var en større samfundsinteresse for sund mad.
Mysli består af havregryn, frisk eller tørret frugt, nødder, frø – stort set lige, hvad du ønsker.
Mysli spises normalt med mælk eller yoghurt, men kan også spises som en grød, hvis du koger det.

bland selv din mysliGranola
Det menes, at granola blev opfundet i Dansville, New York, af Dr. James Caleb Jackson ved Jackson Sanitarium i 1863, som også serverede granola til sine patienter.
Forskellen mellem mysli og granola er, at granola indeholder olie og et sødemiddel og bages, hvilket resulterer i en sprødere, mere klumpet tekstur.
Mens granola kan spises med mælk eller yoghurt, kan det også nydes helt for sig selv.

Køb smart ind!
Det er vigtigt at antage, at ikke alt mysli eller granola købt i en butik er godt for dig. Vær opmærksom på etiketterne, da mange mysli- og granolaproducenter bruger en unødvendig stor mængde fedt og sukker. I nogle tilfælde kunne du ligeså godt spise en kage til morgenmad, da sukker og fedtindtag ville være omtrent det samme.
Tjek også ingredienslisten. Selvom billedet på emballagen viser mange forskellige frugter og nødder, består mysli eller granola dybest set af rosiner og 1% nødder.

 

Hvis du ikke er tilfreds med de valg, du har butikkerne omkring dig, tilbyder vi dig en løsning: Mysli skræddersyet kun til dig! På vores side opretter du din egen blanding baseret på din foretrukne smag og afhængigt af dine valg af ingredienser, kan din blanding være uden tilsat sukker, glutenfri eller egnet til veganere. Valget er dit!